Хасково ще е домакин на първото за 2018 г. заседание на Съвета на децата

Хасково ще е домакин на първото за 2018 г. заседание на националния детски консултативен орган, съобщиха от общинска администрация. От 28 до 30 април членовете на Съвета на децата ще дискутират теми, свързани със закриването на социално-педагогическите интернати и възпитателните училища интернати и адаптацията на децата от тях в новите услуги, детското психично здраве - вътрешен свят на децата с техните емоции (стрес, напрежение, очаквания, страхове и притеснения). Ще се коментира ролята на педaгогическите съветници, психолозите в училище и Националната телефонна линия за деца 116 111.

Младите хора ще планират кампаниите, заложени в годишната им програма: „Седмица за здравословно хранене“, „Здравословно и безопасно лято“, „Толерантност и ненасилие над деца“, „Седмица за правата на детето“, както и изпълнението на целите на Националната програма за закрила на детето за 2018 г.

Официалното закриване на срещата ще се състои на 30 април, понеделник, от 10 часа в залата на Общинския съвет в община Хасково. На него членовете на Съвета на децата ще запознаят председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и кмета Добри Беливанов със своите предложения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    М
    м
    0 0
    21:56, 27 апр 2018
    Ще стане като с училищните съвети, където ходят само малоумници, или хора, които обичат да полират петата точка на някоя/и г-жа/и.
Последни новини