Психолог ще консултира онкоболни в Хасково

Изображение 1 от 5

    Хората с онкологични заболявания вече ще могат да се възползват от услугите на психолог в Хасково. Това ще стане възможно от началото на юни по инициатива на Българската асоциация за хора с онкологични заболявания „Живот“. Центърът за здравна помощ се намира в Малкия бизнесцентър и е изграден с дарения.

    „Това е много важно за нас. Вече имаме място, където можем да се видим, да споделим проблемите си и да си помогнем“, сподели председателят на организацията Минка Арабаджиева по време на конференция в областна администрация.

    Конференцията на тема: „Здравната политика за онкологичните заболявания и качеството на живот на пациентите у нас и по света“ откри зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

    „Факт е, че през последните години освен държавата, много неправителствени пациентски организации оказват помощ на хората с онкологични заболявания. За мен това е работещата формула, когато държавата и неправителствения сектор си партнират в интерес на здравето на хората“, посочи д-р Здравкова.

    Лектор на форума по темата за гинекологичните болести, профилактиката и лечението бе д-р Пламен Йовчев.

    Предстоят и други благотворителни инициативи за развитие на центъра.

    По данни на Националния раков регистър през последните 20 г. - от 1993 до 2017 г. са вписани близо 29 000 души от областта. Според данните до 30 септември миналата година са регистрирани 525 болни.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      9 -4
      19:11, 16 май 2018
      Абе много грозна тая зам.областна бе!Къде я намериха.Ама кара джипка.А питам се ,психолога на какво ще учи онкоболните?Да умират спокойно?Или евтино?А може би с песен на уста?Не ги е срам ,мръсниците.
    • 2
      Во
      водкаджия
      8 0
      19:55, 16 май 2018
      не е важно колко си красив и колко си умен! Важно е с кой си пил, ял.... тея три неща - както казват в нехното хи село!
    • 3
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      8 -1
      21:31, 16 май 2018
      ВОДКИЧ уважавам мнението ти както и на мастиката Важно е пишеш с кого си пил ял но и ---------ПЪРДЯЛ в ЕДНО ГЪРНЕ Става дума да си и от НАШАТА ПАРТИЯ Това сега е най важното Мастиката пише че психолога ще напътства онкоболните с коя песен да тръгват към ДЕМОКРАТИЧНИЯТ РАЙ По мое мнение най добра за случая е Ода на радоста - това е химна на ЕВРОПАТА КЛАСИКА Много ми е интересен и факта говори се за онкоболни които са пациенти на ОНКОДИСПАНСЕР а не виждам представител на диспансера Как стават тия работи
    • 4
      Do
      doktor
      8 -1
      22:25, 16 май 2018
      А пък Гинеколога е толкова красив и кадърен че няма Боже боже опази от такива боклуци
    Последни новини