Ново събиране на оферти за доставка на растителност, след като „Флора-Ж” се отказа от ангажимента

В неприятна ситуация се оказа Община Асеновград, след като само две седмици след като подписа договор за доставка на растителност и обогатяване на площи с цветя и зеленина, фирмата-изпълнител настоя договорът да бъде прекратен. Като причина от там са изтъкнали, че не са в състояние да направят доставките. Така се стигна до искане за прекратяване на договора, съобщи пред журналисти кметът Емил Караиванов.

Припомняме, че на 6 март Общината стартира процедура за събиране на оферти с обява за доставка на растителност. Договорът с „Флора-Ж” бе подписан на 24 април. По думите на градоначалника нейната оферта е отговаряла на изискванията на Общината като цена, обем и качество на описаните доставки. При обявена крайна цена на офертите от 69 999 лева, фирмата от Долни Богров е обявила цена от 49 961 лева. На 26 април местната управа е заявила първа доставка на растителност. След като с дни такава не е осъществена, на 10 май от „Флора-Ж” са депозирали молба за прекратяване на договора по взаимно съгласие. „Нямаме друг ход, освен да обявим по най-бързия начин нова процедура", коменитра кметът Караиванов.

Вчера следобед Общината обяви на сайта си новата обществена поръчка за „Доставка на растителност, включваща широколистна и иглолистна дървесна, храстова растителност, цветя и тревно семе и други". Общата прогнозна стойност е 58 333 лева без ДДС. Оферти ще се приемат до 25 май. Отварянето им ще стане в 10:00 ч. на 28 май.

 

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини