"Зауерланд" спечели търга за мача между Кубрат Пулев и Уайт

Кубрат Пулев обяви, че е спечелил правата за мача си с Дилиън Уайт. След няколко неуспешни опита двете страни да се разберат помежду си се стигна до търга.

"Честит 24-и май на всички българи! Този светъл ден в историята на нашата родина е рождеството на българската просвета и винаги на 24-и май ние честваме силата на знанието, на българската писменост и култура. Точно днес, без да се налага да се качва на ринга, родната гордост в тежка категория на професионалния бокс спечели абсолютните права върху организирането на мача срещу Дилиан Уайт", беше обявен късно в четвъртък вечерта в страницата на Пулев във "Фейсбук".

Той вече насочва вниманието си изцяло към елиминационния мач с Уайт. Двубоят трябва да излъчи задължителен претендент на Антъни Джошуа за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).
"Подробностите ще се очаква да бъдат уточнени в кратки срокове, но се знае, че този двубой трябва да се проведе в 90-дневен срок", допълват от екипа на Пулев.

В началото на април IBF нареди организирането на двубой между 36-годишния българин и 30-годишния американец. След като двете страни не се разбраха, федерацията насрочи търг.

Наскоро Пулев каза, че при първите преговори "Зауерланд" е поискал 75% от приходите. Промотърът на Уайт - Еди Хърн, е настоявал приходите да бъдат разделени поравно и срещата да се играе във Великобритания.

Българинът обясни, че е минимална възможността мачът да е в София.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини