Лиса Джерард пристигна у нас заради "Мистерията на българските гласове"

Носителката на "Златен глобус" за музика Лиса Джерард, известна на меломаните като член на дуото "Дед кен денс" и като композитор, пристигна специално в София за предпремиерата на новия албум на "Мистерията на българските гласове". Официално премиерата на албума на световния музикален пазар е на 25 май 2018 г., съобщи продуцентът от "Шуберт мюзик пъблишинг" Бояна Бункова.

Албумът носи звучното заглавие "BooCheeMish" и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестния български състав. Това е и първият студиен запис на хорът от почти 20 години насам. У нас "BooCheeMish" ще бъде достъпен за меломаните на CD, SACD, книжка с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет.

Раждането на "BooCheeMish" е плод на над двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички останали участници. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард. В албума участват още световният шампион по бийтбокс - SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо присъствие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев - кавал и Димитър Карамфилов - контрабас. Песните в албума са специално композирани от Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландския композитор Джулс Максуел.

На 12 юни световноизвестният български хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Варна, в рамките на фестивалa Варненско лято. През лятото и есента на тази година хорът ще представи новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини