Огромен извънгабаритен товар и лека верижна катастрофа на входа на Димитровград

    Камиони с огромен извънгабаритен товар и кортеж от няколко автомобила преминаха през града със съдействието на полицията.

    Към 16:00 часа камионите са спрели на входа на Димитровград от посока Хасково, за да огледат възможността за преминаване по околовръсното на града в посока Стара Загора. Екип от кортежа е преминал по маршрута, за да прецени височината на уличните стълбове и кабели по околовръстното шосе, поискали са съдействие от местното РПУ за осигуряване на коридор за безопасното преминаване през града. Заради кортежа, който тръгна към 18:00 часа, временно беше затворено за движение околовръснтото шосе.

    Спирането на движението по ул. "Панорамен път" създаде неудобство на пътуващите в този момент шофьори на превозни средства. По непотвърдена информация товарът е топлообменник за кондензирано мляко за детски храни, който пътува към Бургас, от където по вода ще замине за Ирландия. 

    Същият този товар днес е образувал задръстване на главен път Пловдив – Хасково край Поповица, предадоха от Plovdiv24.bg. От ОД МВР Пловдив са съобщили, че частна фирма превозва техника към Бургас, а от полицията е поискано съдействие за ескортирането ѝ.

    Допълнително напрежение създаде и верижната катастрофа на два автомобила в задната част на тир по време на подготовката за преминаването на товара през града.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ка
      Камен
      4 0
      21:03, 26 май 2018
      Що не го пратиха от Пловдив за Бургас само по магистралата??? Или е съмнително, дали тя ще може да го издържи със скапаното си качество... Хаха...
    Последни новини