Apple ще използват OLED дисплеи и в трите модела iPhone (2018)

​Аpple работят усилено над следващото поколение на iPhone, чиято премиера ни очаква през есента. Компанията ще представи три различни модела, като досега се смяташе, че два от тях ще имат OLED дисплеи, а третия ще е оборудван с LCD панел. Последните данни на Reuters разкриват, че Apple са решили в последния момент да променят стратегията си и да използват OLED дисплеи и в трите модела на iPhone, които ще видим през годината. Информацията бе потвърдена от няколко близки до доставчиците на компоненти източници. 
Данните предизвикаха спад от 20% в стойността на акциите на Japan Display, които са един от най-големите производители на LCD дисплеи за смартфони в света. Причината е, че новото решение на Apple няма да им позволи да доставят голям брой дисплеи на вероятно най-важния си клиент и  това със сигурност не е възприето положително от инвеститорите. Припомняме ви, че през есента ще видим новия iPhone 9, който ще е с 6.1-инчов диагонал, както и наследник на iPhone X с 5.8" OLED панел.

Очаква се името на този модел да е iPhone Xs и да е придружен още от големия iPhone Xs Plus, който ще предложи 6.5-инчов дисплей. Много е вероятно голяма част от доставките за OLED панелите на устройствата да бъдат предоставени на LG Display. Другите подобрения в iPhone 9 ще включват по-добра камера, безрамков дисплей, FaceID и нова версия на TrueDepth сензорите. Трите модела ще се захранват и от по-мощните Аpple A12 процесори и ще работят с iOS 13.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини