Kакво ще представлява новият бутон за навигация в Google Maps за Android

Google постоянно тестват нови функции в своята популярна услуга за навигация. Вече се работи над интересна промяна в интерфейса, която ще улесни откриването на информация. Някои потребители забелязаха наличието на плаваща лента, разположена точно под традиционната търсачка в Google Maps. В нея можете да откриете шест категории: Restaurants, Cafes, Super Markets, Gas Stations, Hospital и Pharmacies. Скролването между тях става с плъзгане на пръста вляво и дясно, съобщава AndroidPolice. 

 

 

Ако кликнете върху някоя от категориите автоматично ще стартирате търсене и ще видите най-популярните резултати и препоръчвани локации. Въвеждането на тази нова лента за навигация в приложението за Android e свързано с преместването на Layers бутона в лявата част. Новата лента се показва върху самата карта, но не я скрива напълно и можете да я използвате докато търсите даден адрес. Бутоните, обаче не се стартират след като отворите Google Maps на смартфона.

За да го направите трябва да изберете опредeлена локация и да натиснете върху дисплея, което ще активира плаващата лента.  В голяма степен можем да кажем, че тази функция работи като Explore секцията, която всички сме свикнали да използваме в Google Maps. Компанията продължава да провежда тестове с този нов елемент от интерфейса на услугата, който засега е ограничен само до малък брой потребители. Следващият ъпдейт ще улесни и споделянето на локации с приятелите ни.

 

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини