Всички улични лампи в Тайпе стават „умни“

Всички 160 хиляди улични стълбове в тайванската столица Тайпе ще бъдат оборудвани с умни светодиодни лампи, съобщи digitimes.com, позовавайки се на отдела по информационни технологии в градската управа.

Светодиодни лампи се инсталират в Тайпе още от миналата година, а сега местното правителство одобри план за пълна модернизация на уличното осветление в столицата на Тайван.

По план, проектът трябва да бъде реализиран до 2021 г. и всички 160 хиляди лампи в града да станат светодиодни и умни – с разширена функционалност. Те ще могат не само да се включват и изключват автоматично, но също така да следят автомобилния и пешеходния трафик, както и да събират информация за степента на замърсяване на въздуха. Те са част от превръщането на Тайпе в умен град с разгърнат интернет на нещата.

През следващата година ще бъдат инсталирани 12 600 умни лампи, като това ще коства на градския бюджет около 4,7 млн. долара. Още 9 000 светодиодни лампи ще влязат в експлоатация през 2020 г., а всички останали лампи в рамките на проекта ще бъдат пуснати през 2021 г.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини