Европейска титла за златните ни момичета

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели европейската титла във финала на смесеното съчетание на три топки и две въжета,съобщи gong.bg
 
Фантастичната ни петорка, която изживя много противоречиви емоции по време на шампионата на Стария континент, получи най-висок резултат - 22.825 точки - на динамичната си и изключително атрактивна композиция и така завоюва златото.
 
Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, която замени контузената Теодора Александрова демонстрираха завиден характер, а при обявяването на резултата емоциите взеха връх и сълзи изпълниха очите им.
  След трудните мигове, които изживяха във втория състезателен ден на Европейското, когато грешка им коства възможността се окичат с титлата в многобоя и останаха с бронза, и след допусната неточност във финала на пет обръча, оставила ги на място от медалите, грациите ни се вдигнаха и отвяха всички с безапелационно представяне.
 
Среброто във финала на смесеното съчетание спечели златният медалист в многобоя и на пет обръча Италия с 22.350, а третото място след 20.350 взе Азербайджан.

Един от фаворитите Русия бе колеблив в този финал, като се нареди седми. Момичетата на Ирина Винер имаха неточности, в това число и уред извън терена.
 
Така равносметката за българския ансамбъл от Европейското е бронз от многобоя и злато във финала на топки и въжета. В отборната надпревара, гимнастичките на Весела Димитрова изиграха важна роля заедно с девойките (индивидуално) за спечеленото трето място.
 Ето и пълното класиране:
 
1. България - 22.825
 
2. Италия - 22.350
 
3. Азербайджан - 20.350
 
4. Беларус - 19.800
 
5. Украйна - 18.950
 
6. Испания - 18.800
 
7. Русия - 18.00
 
8. Финландия - 16.550

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини