Том Круз пада 7 км в каскада без парашут (видео)

Том Круз е направил скок със свободно падане от 7 км и отваряне на парашута едва на 600 м от земята по време на каскада за поредния филм "Мисията невъзможна". Смята се, че това е първият случай в историята, в който актьор е изпълнил т.нар. HALO скок за снимките на филм.

HALO е съкращение от High Altitude Low Open (скок от голяма височина и отварянена парашута ниско над земята). Това е скок, използван предимно от спецчастите с цел командосите да не бъдат засечени при проникване във вражеска територия.

Известен с това, че прави лично някои от най-опасните каскади, 55-годишният Круз се е подготвял в специално изработена камера. В нея ротори, монтирани на дъното, създават мощен въздушен поток, имитиращ шеметното спускане.

По време на скока има риск от декомпресионна болест, а тялото пада с 320 км/ч, поради което се използват специални костюми и шлемове.

Миналата година в друга каскада за Mission: Impossible - Fallout (филмът излиза на екран на 27 юли) Круз се блъсна в стена и си счупи глезена.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини