13 °C

„Смъртоносни машини“ по романа на Филип Рийв (първи трейлър)

„Смъртоносни машини“ e първият роман на Филип Рийв от постапокалиптичната поредица „Градове хищници“ е публикуван през 2001 г. Главните герои – Хестър Шоу и Том Натсуърти, са аутсайтери в един постапокалиптичен свят, свят на война на градовете. Заедно с Катрин Валънтайн те трябва да вземат важни за света решения. Книгата става бестселър и е определена за най-добра книга на годината от Американската библиотечна асоциация и наградата на Нестле. През 2006 г. авторът е удостоен с наградата на Гардиън за детска литература. 

В екранизацията на романа участват на Стивън Ланг, Робърт Шийхан и Хера Хилмар. 

Много години след "Шестдесетминутната война" градовете оцеляват в опустошената Земя, като се движат на гигантски колела, атакуват и поглъщат по-малки градове, за да си набавят ресурси.

Изумителното епично приключение е режисирано от Крисчън Ривърс (King Kong). Към него се присъединяват създателите на трилогиите "Хобитът" и "Властелинът на пръстените", Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойнс, които са написали сценария.

Продуценти са Зейн Вайнер (Хобит), Аманда Уокър (Хобит) и Дебора Форте (Goosebumps), както и Уолш и Джаксън. Кен Каминс (Хобит) е изпълнителен продуцент.

След целия този много сериозен състав, остава да разберем кога ще излезе фантастиката. Това ще е в края на годината - през декември 2018, в кината, REAL 3D и IMAX.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини