Мистерия: Стотици пиленца се излюпиха на сметище и плъзнаха из града (видео)

Стотици пиленца се излюпили от яйцата, които били изхвърлени на сметището от птицезавода в грузинския град Марнеули. Видео, заснето от местните хора, весели социалните мрежи, а мистерията с пиленцата предизвиква всевъзможни хипотези у потребителите. 

Пилетата се добрали до центъра на града и много хора си взели за вкъщи. Даже кметът на града взел отношение по случая, който определил като необикновен. По думите му, в птицезавода решили, че яйцата са развалени и ги изхвърлили на сметището, а там условията се оказали като в инкубатор и се излюпили много пиленца.

„Те ще пораснат, ще снесат още купища яйца и кокошки и петли ще завладеят света!!! На нас, хората ни остават година-две“, коментира DenisLYSS.

„Вие, ЧОВЕЦИТЕ, нищо добро не заслужавате“, отговаря Марина Летвинова

„Вие, Марина, не сте ли човек? Вие кокошка ли сте?", заинтригуван се включва потребител.

„Къде да се запиша за роб на кокошките?", пита делово друг

„Първо ще превземат Грузия, после Украйна и след това Русия“ прогнозира следващ коментатор. Има и не толкова геополитически мнения – че са изхвърлили петлетата и че на сметището пилетата ще умрат от глад, ако местните хора не ги приберат. Някакъв потребител с хладен ум и желязна логика внася яснота в полза на свободното търчане на пилетата: по-добре сега да си побягат на воля, преди местните да ги приберат и да ги сготвят. Следва дебат за пилешката супа.

Защитници на животните и веганството подхващат битка за идеите си срещу кошмарните консуматори на пиленца.

Конспиративно настроените мозъци си задават въпроса как тези стотици яйца са били грижливо изхвърлени, че да останат цели. И защо във видеото се чува азербейджански говор? Как от заводски яйца са се излюпили пилета, светият дух ли ги е оплодил?

Просто всички коментиращи са съпричастни – някои към съдбата на малките пиленца, други към глобалните проблеми, даже често и към двете тези теми, а понякога стане ли дума за едната, неусетно се захваща спор по другата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини