Учат деца как да помогнат на ранено диво животно

Изображение 1 от 6

    Деца от Хасково научиха днес за опазването на околната средата и се запознаха със защитените видове животни. Това стана при посещението им в Регионалната инспекция по околната среда и водите Хасково /РИОСВ/. Заниманията за учениците от 1 до 4 клас са част от програмата на „Забавно лято“ на Младежкия център.

    Записалите се в летните занимания 100 деца бяха разделени на две групи. Те изгледаха презентация как да реагират и помогнат на ранено диво животно, научиха и как да спасят новоизлюпено птиче. На тази тема имаше и беседа, в която любознателните деца взеха активно участие, отговаряйки на редица въпроси.

    Специалистите от РИОСВ бяха подготвили за децата занимателно-образователна игра. Всяко от тях трябваше да познае защитен вид животно от картинка, която не вижда, като задава насочващи въпроси, на които останалите деца отговаряха с „да“ или „не“.

    Утре в програмата на „Забавно лято“ е включено посещение при зъболекар, който ще ги запознае с профилактиката, а в петък ще посетят терариума в Минерални бани.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хе
      Хероин
      0 -1
      21:48, 13 юни 2018
      Сега ги научете да асфалтират улици, да строят магистрали, да администрират общината и пр. и ги пускайте да работят.
    Последни новини