Крим остана без ток

Сериозен проблем с електроснабдяването остави без ток Крим, съобщи „Криминформ“. По данни на агенцията без ток е целият полуостров, вкл. Севастопол. „Станало е масово техническо изключване на линии. Причините се изясняват, времето за това е два часа“, съобщава „Кубаненерго“. Проблемите са започнали около 15. 25 московско време и продължават.

Главата на Крим Сергей Аксьонов потвърди за проблемите в Twitter, като по думоте му „на подстанция Таман заради пик в напрежението се е включила аварийната автоматика и са изключени линии. Целият Крим остана без ток“. Той обещава в близите три часа да бъде възстановено енергоснабдяването.

По данни от местни жители, с които са се свързали руски медии (или не са успели), на много места има смущения в мобилните комуникации. От „Ведомости“ не са успели да се свържат с никой от пет произволно избрани жители на Симферопол. Човек от Севастопол – първото входящо обаждане в редакцията, което приели успешно, съобщил, че в града няма ток от 13: 00 московско време.

В Севастопол не работят банките и терминалите, няма ток в търговските центрове и жилищните сгради,  съобщи РИА Новости.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини