Ремонтират 46 детски площадки в Асеновград, подменят пясъка във всички

Община Асеновград подписа договор с фирма, която да извърши ремонти дейности на детските площадки. След проверка и изготвен доклад за състоянието им от техническа комисия ще бъдат ремонтирани общо 46 площадки. Работата ще започне от детския кът до читалище „Родолюбие”, за който е планирано:

- ремонт на пейките

- нова входна врата

- възстановяване на елементи от оградата

- подмяна на кошчетата за боклук

- ремонт на покрива на каляската

- подмяна на клатушката и двете люлки

- поправяне на пързалката

Следващите в списъка до номер 20 са детските площадки зад пожарната, до лятното кино, в Горни Воден, Долни Воден, кв. „Баделема“, на ул. „Баба Тонка”, ул. „Свобода”, ул. „Цар Освободител”, кв. „Изток”, ул. „Рилска”, до старинно училище „Свети Георги”, ул. „Цар Иван Асен II”, кв. „Запад”, в селата Тополово, Червен, Избегли, Стоево и Мулдава.

Във всички площадки ще бъде подменен пясъкът. Срокът за изпълнение на договора е 30 работни дни, като предвидената сума е 30 хил. лв.

Общината има сключен договор и с фирма, която ще сертифицира старите площадки, строени преди влизане в сила на евростандартите за безопасност. Фирмата ще изготвя ежегоден доклад за състоянието на детските кътове и ще издава предписания на администрацията за тяхната експлоатация, обясниха от местната упарава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини