ДПС ще подкрепи вота на недоверие

Вотът на недоверие ще го подкрепим, вотът на недоверие за сектор сигурност. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в ефира на NOVA.

Това беше темата, по която ние искахме да внесем декември-януари вот на недоверие, обясни той и допълни, че е естествено ДПС да подкрепи вота на недоверие, тъй като са опозиционна партия.

"Аз се радвам, че БСП месеца по-късно узряха за тезата на ДСП", изтъкна Цонев. Сектор сигурност най-изгнилия, категоричен е той. Имало сериозни проблеми и в сектора на здравеопазването.

"Има Плочев, няма Плочев. Болен Плочев, здрав Плочев", посочи Цонев и заяви, че това не е сериозно състояние на системата.

Правителството било в пълно безсилие да решава проблеми. Отказ имало от реформи, във всички сектори.

Европредседателството приключи, обаче проблемите останаха, отсече депутатът от ДПС.

Няма общини, в които не се говори български език, захвана Цонев по повод внасяния от патриотите законопроект за езика.

Той е категоричен, че в общините, в който има турско етническо мнозинство всички наети в администрацията са завършили висше образовани. Те знаят перфектен български език, отсече Цонев.

Тези, които се наричат патриоти национализираха езика на омразата, заяви Цонев. Според него този "абсурден" законопроект е част от поредиците стъпки срещу българските мюсюлмани и етническите турци.

Цонев коментира и решенията да бъдат променяни имената на местности и обекти, които имат турски наименования. Защо да няма Мехмед чешма щом има български гражданин, който се казва Мехмед, пита Цонев.

Хората го спирали и му споделяли, че са притеснени. Смяната на имената на хората беше предшествана от смяна на имената на местности, казвали му избиратели.

Няма как да се чувстват те в собствената си родина, отсече Цонев.

Той апелира към премиера Бойко Борисов. Министър-председателят сам казал, че е гарант за етническия мир в страната.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини