Тръмп към Юнкер на срещата на Г7: Брутален убиец си

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разкри, че по време на срещата на Г-7 в Канада в края на миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп го е нарекъл "брутален убиец".

Световните агенции предават, че Юнкер и сторил това в реч в областния парламент на Бавария р вчера.

"Тръмп ми каза: Жан-Клод - Вие сте брутален убиец", заяви Юнкер, който е бивш премиер на Люксембург. "За пръв път Люксембург се превръща в такава опасност за САЩ. Мисля, че го е казал като комплимент, но не съм сигурен."

Много от страните на срещата на Г7 са били обвинение от Тръмп във водене на търговска политика, третираща несправедливо Щатите. Затова срещата миналата седмица не е довела до затваряне на увеличаващата се пропаст между САЩ и другите сили, твърди Юнкер.

В същото време държавите от ЕС единодушно подкрепиха план за вносни мита на стойност 2,8 милиарда евро за американски продукти в отговор на митата на САЩ върху вноса на стомана и алуминий от съюза, казаха източници от ЕС.

"Не може да оставим митата без отговор. Не съм настроен за война, но не приемам да ни диктуват отнякъде другаде какво да правим в Европа", заяви Юнкер. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини