Земетресение 6,2 в Осака, има загинали и ранени

Tрусът с магнитуд 5,9, по-късно коригиран на 6,1 е регистриран малко след 8.00 часа местно време в района на град Осака в западна Япония.

Загинали са трима души: 9-годишно момиче в град Такацуки и 80-годишен мъж в Осака са били затиснати от срутили се бетонни стени, в град Ибараки възрастен мъж е останал под паднала библиотека в дома си  Най-малко 200 са ранени в резултат на силното земетресение , съобщиха Ройтерс и ДПА..

Изцяло е прекратено движението на скоростните и обикновените влакове в югозападната част на остров Хоншу, както и на метрото в град Осака с население от 2,6 милиона души. Парализирано е и движението в редица участъци на магистралите.

Съобщава се за неголеми материални щети и пожари в няколко сгради . Трусът е довел до прекъсване на електричеството в 170 хиляди домове, окол;о 100 хиляди домакинства  са останали без газ. Обекти на атомната енергетика не са пострадали в резултат на земетресението, съобщи на сайта си енергийната компания "Кансай електрик пауър", предаде ТАСС.

Не е издадено предупреждение за цунами. 

Създаден е кризисен щаб към канцеларията на премиера Шиндзо Абе, който ще решава приоритетно мерките, за да се помогне на хората и ще оценява нанесените щети 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини