Довършват асфалтирането на пътя Хасково - Димитровград

До края на седмицата започва асфалтирането на лявото платно за движение на пътя Хасково - Димитровград, отчетоха от ОПУ Хасково, на заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Миналата седмица започна монтирането на знаци, които ще регулират движението по пътя, след започване на асфалтирането.

Работи се по маркиране на пешеходни пътеки в областта, предстои и полагане на хоризонтална маркировка в целия регион, докладваха от ведомството.

Засилени проверки по пътищата, контрол на скоростта, на пътната маркировка, отстраняване на отпаднали от необходимост пътни знаци, са само част от дейностите, които традиционно предприемат от Пътна полиция. Успоредно с тях контрол върху транспортните средства, извършващи обществен превоз осъществяват от Автомобилна администрация Хасково. Началникът й Антон Ставрев подчерта, че се правят непрекъснати проверки с цел безопасност на пътниците, а пунктовете за технически прегледи вече са обхванати в единна електронна система и това също дава добри резултати.

Обстановката в Хасковска област по отношение на тежките пътно-транспортни произшествия, загиналите и ранените до този момент на 2018 година е тежка. В сравнение с 2017 г. в пъти са увеличени броят на катастрофите, на ранените и на загиналите на пътя. Многократно повече са и нарушенията, по-голям е и броят на наложените фишове и актове. Това коментира по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението в област Хасково началник Пътен контрол към Пътна полиция Хасково ст. инспектор Стефан Димитров. Той и представителите на всички институции и общини от региона докладваха на председателя на комисията- заместник-областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, за свършеното от тях до този момент по отношение на пътната безопасност, превенцията и изпълнението на конкретни мерки за безопасност на движението по пътищата в региона.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини