Държавно отличие за почетния гражданин на Асеновград Иван Иванов

Изображение 1 от 2

    Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството. Сред тях е актьорът Иван Иванов, почетен гражданин на Асеновград от тази година. Двамата с колегата си Христо Мутафчиев бяха удостоени с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие. Носител на същото отличие стана и композиторът и педагог проф. Милко Коларов.

    За своите заслуги в областта на културата и изкуството Румен Радев отличи режисьора Адела Пеева с орден „Стара планина“ – първа степен. С орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие бяха удостоени балетната изпълнителка, педагог и хореограф доц. Калина Богоева, оперната прима Стефка Евстатиева, дългогодишният директор на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура Величка Велянова. Румен Радев връчи орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – втора степен на писателя и преводач Петър Велчев и на д-р Иван Ангелов – директор (2000-2015) на Народната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново.

    „Силата, която присъства във вас е силата на словото, на музиката, танца и на сценичния образ. Това е признание не само за вашия ярък талант, трудолюбие, високи успехи, но и за това, че предавате духа на свободното творчество на многобройните млади последователи и съм убеден, че успехът на вашето духовно лидерство и културна мисия е успех за цяла България“, обърна се президентът Румен Радев към наградените и гостите на церемонията.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини