Ето каква е обстановка на територията на страната към тази сутрин

На близо 150 сигнала за наводнени дворове, подлези, улици, приземни етажи на частни и обществени сгради, паднали дървета и оказване съдействие на граждани са се отзовали екипите на пожарната в страната за периода до 6 часа тази сутрин. Сигналите да предимно територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян, Бургас.

В Пловдив са отработени 51 сигнала. Снощи, около 18:30 ч. бил получен сигнал за скъсана дига на две места по течението на река Чая между Ягодово и Катуница. Залети са земеделски площи, опасност за населените места няма. Създадена бе организация за евакуация на жителите на къщите които са в близост до река Чая. Затворен е път Е-80 Пловдив - Хасково. Няма получени сигнали за бедстващи хора.

В Смолян са получени 32 сигнала, повечето от които да концентрирани около речното корито на река Черна, която поради обилния дъжд излезе извън коритото си. Екипите на пожарната участваха и в изграждането на диги при кв. „Устово“ - Промишлена зона и улиците „Георги Раковски, „Тракия“, „Родопи“, „Димитър Македонски“, „Хан Аспарух“.

В Бургас са отработени 24 сигнала, за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и паднали дървета. Няма получени сигнали за бедстващи хора.

Екипите на пожарната в Пазарджик са реагирали на 26 сигнала за наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и паднали дървета на територията на областта.

В Монтана са извършени отводнителни дейности по 5 сигнала за наводнени къщи, дворове, улици и обществени сгради оказване съдействие на граждани, основно на територията на Лом.

В област София е имало 7 сигнала за наводнени къщи, дворове, улици и обществени сгради, основно на територията на Етрополе. Евакуирани са две възрастни жени от селата Лъга и Лопян.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини