Тялото ни се нуждае от разнообразна и здравословна храна, за да се чувства добре. Някои плодове и зеленчуци повишават нивото на киселинност в организма и предизвикват възпаление, което се отразява неблагоприятно върху общото ни здравословно състояние. 

Докато едни храни водят до появата на киселини, други ги неутрализират. Такива са алкалните, които спомагат и за балансиране нивата на pH в тялото. 

Ето 6 храни, които да консумирате при киселини: 

1. Бадеми – тези и още много други ядки са богати на много витамини и минерали. Те подобряват качеството на кожата и косата, паметта, намаляват холестерола и стимулират топенето на килограми. Намаляват киселинността.

2. Краставици – имат диуретично действие. Те предпазват тялото от дехидратация, елиминират токсините и балансират нивата на киселините в тялото. Също така те предотвратяват киселинната кристализация в него. 

3. Зеле – фолиевата киселина и магнезият са полезни за отделителната и имунната система. Богати са на фибри, които неутрализират киселините. 

4. Грейпфрут – цитрусът е пълен с витамин С, който подсилва имунната система и е антиоксидант. Той балансира нивото на киселинност в тялото. 

5. Лимон – полезен е за отделителната система. Той подобрява нивото на pH в организма и го пречиства от токсини. Неутрализира киселините и има освежаващо действие. 

6. Пъпеш – сладък и много полезен плод, предпочитан през лятото. В него има голямо количество витамин В и бета-каротен, фитохимикали, които се борят с киселините.