СУ „Св. св. Кирил и Методий“ сред съфинансираните за нови шкафчета

Изображение 1 от 2

    Асеновградското училище „Св. св. Кирил и Методий“ е сред общо около 600 в цялата страна, които ще получат съфинансиране за закупуване на нови шкафчета. Идеята на МОН е в тях учениците от първи до седми клас да съхраняват учебниците си, помагалата, екипите за физическо възпитание и лични вещи, което ще доведе до олекотяване на раниците им.

    Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от МОН. Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат закупени 111 815 такива, като необходимите средства са 2 894 068 лв. Одобрените училища трябва да закупят посочения брой ученически шкафчета до началото на новата учебна година.

    По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1 880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят микроскопи, лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в седми и девети клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина, както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини