СУ „Св. св. Кирил и Методий“ сред съфинансираните за нови шкафчета

Асеновградското училище „Св. св. Кирил и Методий“ е сред общо около 600 в цялата страна, които ще получат съфинансиране за закупуване на нови шкафчета. Идеята на МОН е в тях учениците от първи до седми клас да съхраняват учебниците си, помагалата, екипите за физическо възпитание и лични вещи, което ще доведе до олекотяване на раниците им.

Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от МОН. Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат закупени 111 815 такива, като необходимите средства са 2 894 068 лв. Одобрените училища трябва да закупят посочения брой ученически шкафчета до началото на новата учебна година.

По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1 880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят микроскопи, лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в седми и девети клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина, както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.


Източник: asenovgrad.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.02.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини