„Екопрогрес“ чисти рухналата стена на казармата зад ДНА

Част от стената на някогашното поделение зад ДНА край ул.“Ген. Колев“ в Хасково рухна. Затова сигнализира читателка на Haskovo.net, която живее в близост.

Жената не останала изненадана, когато в понеделник забелязала, че тухлите на отдавна паянтовото съоръжение са на земята. Предполага, че вероятно са паднали след силния дъжд в неделя вечер, понеже стената си била на мястото по обед през почивния ден.

„От доста време оставена безстопанствена, стената е застрашава хората, които живеят наоколо. Покрай нея обикновенно паркират коли, защото никой не минава в близост“, коментира тя.

Част от зоната, която е опасана от рушащата се стена, е все още във владение на Военното министерство, а друга е собственост на община Хасково след като беше прехвърлена безвазмездно от държавата преди време.

След наш сигнал от местната администрация реагираха веднага. На място беше изпратена КОРЗ, за да обезопаси участъка, в който все още има и наклонени участъци.

Екип на „Екопрогрес“ ще разчисти терена от отломките и ще разруши частите от стената, които са поддали  в четвъртък.

„Ще направим по-обстойна проверка докъде терена е владение на общината и коя част е на министерството и ако падащата стена е общинската собственост, ще бъде изцяло разрушена“, обясниха от кметството.

Междувременно има и заповед за разчистването на общинската част от растителността, която е превърнала мястото в змиярник. Шефът на „Екопрогрес“ Райко Лозев посочи, че е планирал необходимата техника и хора, които ще влязат да разчистват мястото. Това обаче ще се случи през есента.

Красимира Славова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ха
    Хасковоо
    17 0
    19:07, 11 юли 2018
    Влезте и да окосите тревата ,че змиярника е голям
  • 2
    Mi
    minawa]i
    16 -2
    21:12, 11 юли 2018
    Ако търсите змиярник да видите минете по улица'ГЕОРГИ РУСЕВ 'тревите са три метра змиите пълзят по улицата на воля,ако КМЕТА не се сети да му кажем ,че тази улица той е кръсти на МАЙОР ГЕОРГИ РУСЕВ,дупките са една до друга,елате господа,погледнете защото на тази улица има толкова фирми ,които пълнят Общинската хазна.Има травопост,койтое за събаряне ,но никой дори не го знае ,че е на средата на улицата ,а това е промишлена зона ,трябва сега да дойдат столичните медии и да кажем ,колко милеем за малкиябизнес,За сега на вашето внимание УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ОТ ОБШИНАТА!
  • 3
    Ми
    мисс
    11 0
    21:45, 11 юли 2018
    '' безвазмездно '' - на мен отказват да ми пуснат коментара, а вашата статия с грешната дума, как успяхте ?
  • 4
    Вр
    ВР
    10 -2
    22:08, 11 юли 2018
    А, наказани ще има ли. Доколкото си спомням преди години, пак стена на поделение в Орфей осакати младо момиче, доскоро там имаше метална ограда а останалата част на стената продължаваше да стои без да се вземат мерки 20 и повече години.
  • 5
    За
    засегнат
    19 -5
    09:18, 12 юли 2018
    Ех едно време колко войничета висяха по тая стена и искаха цигарка..... черни и некъпани.
    Сега подържаме една платена армия , Бог знае за какво . Да гаси пожари , да набива крак на площада , да блокират движението по ул.Стара планина в 17:00ч +- 3 сек.
    Военен стол , военен магазин , военна вила , казарми , рухнали стени на казарми , всичко ще рухне ... първо стените , после ( и вече ) сградите разграбени от мургавите братя за да си стоплят 8-те деца , че видиш ли идва 9то... Властта не вижда мравките (гласоподавателите) , мисли как да заграби терените...
    Рухнала отбрана , върнахме се в 1396г. и ни чакат нови 5 века робство и дупене, малцината войводи избягаха в чужбина ...
    Заслужаваме си го ,защото от мрънкане и навеждане ни направиха роби! Жалък народ !
    • Jo
      John
      2 -15
      09:22, 12 юли 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • За
      засегнат
      7 -1
      11:19, 12 юли 2018
      Другарю John ,
      Аз не съм милионер като вас копачите !
    • Jo
      John
      1 -1
      15:11, 12 юли 2018
      милионер копач няма, другарю, пробвай в някоя партия, ама и там първоначален членски внос искат 3 биткойна за дупедадско място!
  • 6
    Jo
    John
    4 -2
    09:26, 12 юли 2018
    другарю Лозев, планирайте и до края на годината - паяка да вдигне една чоруга, зарязана под липата до близката кооперация Х4915АР
  • 7
    Га
    ГАЛЯ
    2 -2
    10:45, 12 юли 2018
    И пред ж.к.орфей 37 вх: в има 2 коли които не се карат нищо не им е платено и само място заемат .
  • 8
    Ев
    Еверест
    9 -1
    10:59, 12 юли 2018
    Др.Лозев, какво ще разчистваш есента, като изсъхне тревата ли? Въобще, знаете ли защо сте в тази община?
    • Jo
      John
      2 -1
      15:14, 12 юли 2018
      вчера министерски съвет е променил статуса на имотите на частна държавна собственост, някой ще се облажи скоро!
Последни новини