Разследваният за убийството в Момчилград вече с обвинителен акт в съда

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в съда обвинителен акт за умишлено убийство на 7-годишно момиче

Окръжна прокуратура – Кърджали внесе за разглеждане в Окръжен съд – Кърджали обвинителен акт срещу М.Х., на 25 г., за това, че влязъл в чуждо жилище нощем - престъпление по чл. 170, ал. 2 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс и за умишлено убийство, квалифицирано като престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, т. 5, т. 6 и т. 8 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс.  

Обвиненията се основават на събраните при разследването доказателства – разпити на свидетели, обяснения на обвиняемия, извършени съдебно-медицински експертизи и експертизи на приобщените веществени доказателства.

От събраните при проведеното досъдебно производство доказателства е установено, че на 17.12.2017 г., в гр. М., обл. Кърджали, обвиняемият М. Х. е влязъл нощем в жилището, ползвано от С.М.  и Г.М. и умъртвил чрез задушаване 7-годишната си братовчедка  Д.М., за да прикрие противоправното влизане в чуждото жилище. Смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за пострадалата.

От извършената съдебно-медицинска експертиза на трупа на пострадалата категорично се установява, че причина за настъпването на смъртта на детето е задушаване /механична асфикция/ от затискане и запушване на дихателните отвори - уста и нос.

В хода на досъдебното производство по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, която не е променяна.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини