Чума по свинете идва и от север. Преглед на печата

"Монитор":

БСП представя визия за България

Не на джендър идеологията в българските училища - нека развиваме традиционно и електронно обучение.Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на Националното съвещание на партията.

"Семейните ценности са ни по-скъпи от третия пол. България и българското общество не приема тази идеология. Не я вкарвайте в училищата. Губим децата си. Промиват им главичките с псевдоценности. Трябва да дадем отпор на това с истинските ни ценности", коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя призова за образователна система, адаптирана и обърната към дигиталното поколение.

"Това е бъдещето на младите хора. Трябва да се подготвим за това, даже сме закъснели. Нека да развиваме традиционно и електронно смесено обучение", заяви лидерът на БСП.

Това беше част от темите, обсъдени в т.нар. Визия за България. Проектодокументът ще бъде разгледан на Национално съвещание, в което участват членове на НС на БСП, народни представители, председатели на областни и общински съвети на БСП, кметове, коалиционни партньори, представители на граждански организации, експерти, журналисти.

Бедствие. 

"Сега":

Чума по свинете идва и от север

Ветеринарни специалисти са на мнение, че до месец и половина африканската чума по свинете може да прескочи границата ни с Румъния и да навлезе в Силистренско, съобщи БНТ.

Извършва се дезинфекция на влизащите автомобили през граничния пункт Силистра-Кълъраш и се конфискуват хранителни продукти с животински произход. Подготвя се е и система за дезинфекция на пункта Кайнарджа-Липница. Разчистват се терени по границата ни с Румъния, за да се опънат мрежи, които да спират преминаването на диви животни. Трябва да бъдат осигурени и места, където да бъдат изолирани конфискуваните животни, превозвани нерегламентирано. Животновъди от региона заявиха, че са предприели всички необходими мерки, за да защитят бизнеса си, а стопани, отглеждащи прасета за лична консумация, се надяват болестта да не стигне до тях.

В това време започна обеззаразяването на пътища в Пловдивска област с дезинфекционния препарат "Виркон S" като превенция срещу разпространяването на чума по животните. Ще бъде дезинфекциран районът на магистрала Тракия при разклона Цалапица - Белозем и пътищата между Карлово и Калофер, Първомай - Поповица, както и пътя за Асеновград. Екипи на АПИ, които разполагат със съответната техника, ще пръскат посочените места, както и по-големите паркинги в Пловдив.

Заплахи. 

"24 Часа":

ГЕРБ дава Нинова на прокурор, ако стои зад протестите в Странджа 

Поддържа ли Корнелия Нинова контакти с провокаторите на протеста в Странджа?

Това попитаха лидерката на БСП депутатът от ГЕРБ Тома Биков и бившият му колега Антон Тодоров и заплашиха, че ако се докаже подобна връзка, ще дадат Нинова на прокурор, защото случващото се било заплаха за националната сигурност.

Поводът са протестите на фермери, които, подкрепени от хора от цялата страна, не допуснаха да бъдат евтаназирани потенциално болни от чума животни.

Конфликти. 

"24 часа":

Волен Сидеров с контрапроверки по морето, не вярвал на Валери Симеонов 

Започвам проверка на ударите по българския туристически бизнес по Черноморието, тъй като нямам доверие на досега изнесената информация от вицепремиера Валери Симеонов. Това написа във фейсбук съпредседателят на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

"Смятам, че новият закон не е съобразен с актуалната обстановка по курортите и имам опасението, че новите мерки ще доведат до финансови щети за бюджета на Република България. Ще проверя дали действията на създадения набързо, по болшевишки, извънреден щаб, са законни.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    1 0
    09:58, 22 юли 2018
    Интересна работа ще избием прасетата на югоизток козите и овцете, да избием всички животни в България за да не се заразят ха ха ха това какво му се вика според мен опит за убийство на народа особенно на възрастни хора, може би за да не им плащат пенсии че свършват парите. За мен чума има по хората особенно при тези в парламента, той трябва да се обгради да се дезинфекцира и да се умъртвяват некадърниците, че там в парламента е силно заразно.
Последни новини