"Audi" показа новото поколение на компактния SUV Q3

"Audi" обнови гамата си SUV модели с още едно предложение – Q3. Това е най-малкият (засега) SUV на марката, който е и първата стъпка в гамата, като ценово ще е под Q5, Q7 и Q8.

Новият Q3 ще конкурира BMW X2 и Mercedes GLA. Това е второто поколение на модела, като купето е малко по-дълго и широко. Ще се предлага избор от 3 бензинови двигателя и един дизелов.

Бензиновите са 1,5 литра 150 коня и два 2-литрови варианти, съответно 190 к.с. и 230 к.с. Дизеловият модел ще е 2-литров със 150 к.с. И четирите агрегата са с турбо. За някои пазари се предвижда и 2-литров TDI със 190 к.с.

Базовият бензинов модел ще се предлага със 7-степенен S-tronic и предно задвижване. През есента ще има и модел с 6-степенна ръчна кутия. Двулитровите модели ще имат същите трансмисии, но с Quattro задвижване на всички колела. Ще има и версия на дизелов модел с предно задвижване.

Автомобилът ще предлага и най-новите технологии на "Audi". От модерните светлини, през Bang & Olufsen озвучение, 12.3-инчов дисплей за мултимедия и 10.25-инчово дигитално табло. Сред допълнителните екстри има още 360-градусови камери, адаптивен круиз контрол и др. Очаква се доставките на колата да започнат в Европа през ноември т.г.

Източник: avtora.com

Коментари в сайта

Последни новини