Николай Колев-Босия днес е влязъл в правителствена болница

Николай Колев-Босия днес е влязъл в правителствена болница. Това съобщи съпругата му пред Actualno.com. Босия е контактен, но в изклютително лошо физическо състояние.

"Правят му изследвания в момента. Вкарват му електролити. Той отказва да яде каквато и да било храна. Лекарите искат да го задържат поне за няколко дена. Но той иска да си ходи", заяви съпругата му.

Днес е 42-ия ден от началото на гладната стачка на общественика, който протестира срещу корупцията при раздаването на шофьорски книжки и иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание. Босия написа последния си текст: "Наоколо има само тълпи и кукловоди"

В същото време Временната анкетна комисия в парламента, посветена на сигналите на Колев, клони към решение да бъдат проверени, което най-вероятно означава, че те ще бъдат предадени на прокуратурата, където Босия така или иначе многократно ги е предавал. Един от представителите на гражданите, подкрепящи общественика, каза, че в момента в интернет могат да се намерят над 40 обяви за продажби на книжки, а Иван Иванов от БСП през смартфона си веднага намери такива и ги показа на присъстващите на заседанието на комисията. Нервните сблъсъци между депутатите и гражданите стигнаха до екстремна точка, след като Николай Гацев, който е един от подкрепящите Босия, хвърли бяла кърпичка към председателят на комисията Станислав Иванов и го покани на дуел.

Колев иска оставката на Московски, защото, както твърди той, уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа, а практиката на масово купуване на шофьорски книжки, заради която са освободени първоначално, продължава.

Конкретно на специална пресконференция за инициативата на Босия бяха посочени имената на Симеон Арнаудов, бивш шеф на агенцията, който стана директор на ЦГМ, както и заместникът му Анастас Тодоров, вече част от управлението на "Софийски имоти", наследникът на Арнаудов Валентин Божков, както и следващият в редицата директори Цветелин Цветанов, който отиде на съд за подкуп.
 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини