Едноминутно мълчание във "Ваканция в библиотеката" в памет на загиналите в Гърция

    Днес програмата на "Ваканция в библиотеката" започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от бушуващите горски пожари в Гърция, съобщиха от ГБ "Паисий Хилендарски" в страницата си в социалната мрежа. В знак на солидарност с гръцкия народ бе отменена рубриката "Гласът на публиката".

    Презентация на тема "Скритото познание в българските шевици" изнесе археоложката Христина Вълчанова. Тя запозна децата с шевиците - какво представляват те, кога са възникнали, какви са символите и знаците, които се изобразяват, както и кои са най-често срещаните символи. Започват заниманията по бродерия и везба, по време на които децата ще сътворяват своите красоти върху картички, огледала, книгоразделители, ключодържатели и др. Днес момичетата и момчетата, участници в програмата, изработиха кученце в творческата работилница и четоха откъси от любими български и чуждестранни автори.

    Заниманията, включени във Ваканция`2018, се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10:00 ч. Изключение е курсът по Photoshop, чийто начален час е17:00.

     

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини