Стартира благоустрояването на кв. "Запад" за близо 6 млн. лв.

Изображение 1 от 2

    С начална пресконференция в община Асеновград днес бе даден старт на строително-ремонтните дейности по проекта „Градска среда-благоустрояване на открити публични пространства в Асеновград”. Мащабни озеленителни дейности, изграждане на поливна система, детски и спортни площадки, кътове за отдих, рехабилитация на вътрешно-квартални улици и тротоарни настилки, оформяне на допълнителни паркоместа, изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение. Всичко това са видовете дейности, през които проектът ще бъде реализиран.

    Дейностите ще се осъществят върху терен от над 100 дка в квартал „Запад”.

    "Това е първият голям проект, който Община Асеновград успешно защити и вече стартира като стратегическа част от реализацията на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на града. През него качествено ще се промени градската среда, екологията, естетичността и функционалността на публичните пространства в този асеновградски квартал. Придобивките от него са отдавна чакани от всички", заяви пред медиите кметът Емил Караиванов. Инж. Мая Василева, инвеститорски контрол в екипа за управление на проекта, представи мултимедийна визуализация на дейностите и зоните по реализиране на проекта.

    Обща стойност на безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 5 799 837,10 лв., от които 4 929 861,53 лв. европейско и 869 975,57 лв. национално съфинансиране. Срокът за реализацията му е 21 декември 2019 г. "Като кмет на общината аз имам пълните ангажимент и отговорност и този пореден проект за асеновградчани и градската среда да се случи успешно в срок, изпълнявайки целия обем от дейности и инвестиции", заключи градоначалникът.

    Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014-2020, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      Майка мила
      4 -2
      19:47, 27 юли 2018
      Това както винаги изглежда добре, но ПАК ЛИПСВА ОСНОВНИЯ ЕЛЕМЕНТ: ГРАЖДАНСКИ КАНТРОЛ!!!!! Как така бе ееееей! С кой какво е съгласувано??? Къде са жителители и техните представителите? Къде са етапите и участъците по дейности? Къде и какви са сроковете? Айде давай -тали съцираме мощно от данъци, то си дойде на мястото ра.....
    Последни новини