Голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия

Учени направиха невероятно откритие за Голямата пирамида в Гиза - тв може да фокусира електромагнитната енергия във вътрешните си камери и в нейната основа.

Мистериозната структура е построена от древните египтяни преди хиляди години, а експертите откриват едва сега невероятните й сили.

Учените от университета ITMO и Laser Zentrum, Хановер са установили, че пирамидата е способна да създава „джобове“ с по-висока, концентрирана енергия във вътрешните си стаи и в основата си. Техните изследвания са публикувани в Journal of Applied Physics.

Изследователската група планира да използва резултатите за проектиране на наночастици, които ще бъдат използвани за разработване на сензори и високоефективни слънчеви клетки.

Д-р Андрей Евлюхин, научен ръководител и координатор на изследването, заявява: „Египетските пирамиди винаги са привличали вниманието ни. Ние, като учени, се интересуваме от тях, затова решихме да погледнем към Голямата пирамида, тъй като в нея частиците разсейват радио вълните резонантно“.

„Поради липсата на информация за физическите свойства на пирамидата, ние трябваше да използваме някои предположения. Например, предположихме, че няма непознати вътрешни кухини, а строителният материал има свойствата на обикновен варовик и е разпределен равномерно в пирамидата. С тези предположения постигнахме интересни резултати, които могат да намерят важни практически приложения.“

Изследователите моделирали разпределението на електромагнитните полета вътре в пирамидата, докато изучавали взаимодействията на електрическите вълни.

Учените са стигнали до откритието, че пирамидата концентрира тази електромагнитна енергия в своите скрити камери, включително в помещенията, съдържащи останките на Фараона Хуфу и неговата съпруга.

Има и една трета, недовършена камера под основата на огромната структура.

Анализът на екипа показва, че голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия в нейните вътрешни камери.

Тези скрити стаи включват камерата, в която е мумифицираното тяло на Фараон Хуфу, за когото е построен емблематичният паметник, и друго помещение, построено за жена му.

Но учените смятат, че необичайното откритие за електромагнитната енергия в пирамидата най-вероятно е просто съвпадение. Те вярват, че е много малко вероятно древните египтяни да знаят нещо за електромагнитните вълни и не биха построили пирамидата по този начин умишлено.

Пирамидата е била строена около 20 години, като е използван трудът на около 100 000 роби.

Учените сега планират да използват невероятното откритие за концентрирането на електромагнитните вълни в помещения в много по-малък мащаб, което може да създаде ефективни слънчеви клетки.

Според тях, по-високата енергия може да се използва за разработването на изключително чувствителни слънчеви клетки или дори за създаването на малки сензори.

Източник: megavselena.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини