Финалът на Антъни Иванов е първият за България в мъжкото плуване от 20 години

Антъни Иванов остана осми във финала на 200 метра бътерфлай на Европейското в Глазгоу.

Българинът плува в седми коридор, след като беше заел шесто място в съботния полуфинал. Той тръгна много силно и при първото обръщане се движеше трети. Предвид силните му последните 50 метра това породи очаквания дори за медал. В края Иванов отпадна и финишира последен осми с време 1:57.88 минути. Финалното плуване се оказа най-слабото за Иванов в Глазгоу. В сериите той постигна 1:56.33 минута, а в полуфинала 1:56.58 минута.

Златото спечели унгареца Крищоф Милак с 1:54.36 минута. Шампионът дръпна от началото и не остави съмнение в превъзходството си. На второ място се класира неговият сънародник Тамаш Кендереши с 1:54.36 минута, а подиумът допълни италианецът Федерико Бурдисо с 1:55.97 минута.

19-годишният Антъни Иванов влезе мощно във финала на Европейското първенство по плуване в Глазгоу с трето време в своята полуфинална серия - 1:56.58 .

Класирането на Иванов на финал на Европейско е първо за България в мъжкото плуване от 20 години насам. Денислав Калчев го стори през 1997 г. в Севиля за последен път.

Източник: topsport.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини