Георги Кадиев: Бенчо ми е разказвал как е посрещал Борисов в къщата си в кв.Медвен

Бенчо Бенчев е посрещал Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР в къщата си в кв. Медвен, а Цветанов е чакал отвън. Тази новина съобщава във Фейсбук Георги Кадиев, а членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров я разпространи и в ефира на bTV.

Ето целият пост на Кадиев:

"Познавам Бенчо Бенчев още като бях кандидат-депутат от Бургас през 2005. Тогава не беше общински съветник, просто местен голям зърнопроизводител. Никога не съм взимал пари от него.

Когато го видях в листата на общинските съветници на БСП, разбира се, веднага стана ясно защо е там: финансира кампанията.

Такива като него са десетки и са в сивата зона между всички партии- веднъж финансират едни, друг път- други, а често- всички. Понякога директно си купуват мястото в нечия листа и влизат в политиката. 

Бенчо, например, лично ми е разказвал как в къщата си в кв. Меден Рудник се е срещал с Бойко Борисов като гл.секретар на МВР, а помощникът му Цветан Цветанов е чакал отвън при охраната.

Финансирал ли е ГЕРБ? Не знам, но ще се учудя, ако не е. Истината е, че по отношение на финансирането всички партии са еднакви. Взимат общо взето от едни и същи хора, просто понякога повече, понякога по-малко, според това дали са управляващи или опозиция. 

Всички обичат суджук на аванта.

Сегашната ситуация със сигурност е голям гаф за БСП и ще бъде безпощадно използвана от ГЕРБ и патриоти. Но съм убеден, че същия тип бенчобенчевци са и техните спонсори. И ако Бенчо (или Цветан Василев, примерно) реши да говори, много партии ще потънат в земята. 

От #НормалнаДържава никога не се допряхме до такива пари, защото знаем последствията. Затова ме е толкова яд на Иванчева- защото й осигурихме чиста кампания, без никакви мръсни пари или ангажименти към "бизнесмени", само и само да управлява Младост както трябва. Резултатът от управлението беше трагичен, като дори не засягам корупционната страна (има съд, да доказват), а чисто управленската. 
Само с чисти пари не става. Трябват и умения. 

Но и с мръсни пари не става, дори да имаш умения. 

Епизодът с Бенчо е поредното доказателство, че няма особена разлика между съществуващите партии. Видяхме го при приемането на законите за "редник Киро" и малките бензиностанции, виждаме го и сега. 

България все повече става държава на мафията. И ще бъде все по-трудно да излезем от това русло. Много хора се обезвериха и предпочитат просто да вземат някой лев на избори. Много хора напуснаха България. Много хора излязоха от политиката. 


Но не можем да ги оставим просто да победят. Все някой трябва да оказва отпор. Все някой трябва да прави политика по нормалния начин. 
Не знам дали сме много, които мислим така.   Но колкото и да сме, струва си да продължим."

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини