„В ръцете на Бог“ - шедьовърът, който привлича хиляди туристи

„Златният мост“ край град Дананг във Виетнам - архитектурен шедьовър, който привлича хиляди туристи от цял свят. Между две огромни ръце проблясва тънък златист мост. Той е разположен на 1400 метра надморска височина над хълмовете Ба На и предлага величествени гледки към околността.

Мостът е открит през юни месец 2018 година, но снимките от него вече завладяха социалните мрежи.

Дългият 150 метра мост е проектиран от ландшафтните архитекти на TA Landscape Architecture и създава илюзията, че е държан от огромни каменни ръце, които всъщност са направени от стоманени мрежи, облицовани с фибростъкло и боядисани, така че да наподобяват камък. Те се подават от земята на планината от китките нагоре, сякаш Бог ги е насочил към небето да държат пътя – затова и мостът стана известен с името „В ръцете на Бог“.
Цялостното изграждане на съоръжението отнема около година.

По думите на туристите, които вече са имали възможност да се разходят по моста, чувството е, че все едно ходят по облаци. От „Златния мост“ се разкрива грандиозна гледка, която оставя в ниското пълзящите мъгли по планинските склонове – все едно сте в приказка.

Успехът на туристическата атракция мотивира Виетнам да разреши и създаването и на втори - „сребърен“ мост, за който има идея да бъде продължение - сребърен кичур от косата на Бог.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини