Политиците у нас търсели бързи пари в съдружие с криминалния контингент

Случаят за връзките между Бенчев и Очите не е първият, да си спомним югоембаргото и ВИС и СИК. Това отсече пред bTV бившият шеф на ГДБОП ген. Румен Миланов.

По думите му има хора в политическата ни класа, които са склонни да правят бързи пари. Димитър Желязко, известен като Митьо Очите, не бил единственият, който ръководи организираната престъпност по морето. "Той също претърпя щети - взривиха жена му през 2001 г. Това, че още стои стабилно, означава, че като държава не се справяме", коментира още събеседникът.

Според Миланов опитът му показвал, че политици от всички цветове у нас търсят контакти с организираната престъпност у нас.

Очите бил донякъде самостоятелен играч, но повече гравитирал към ВИС. В началото не са му помагали политици, мисли още Миланов.

Основният проблем през 2001 година бил, че процесите на организираната престъпност не се разбирали добре от съда и прокуратурата.

Голяма част от представителите на организираната престъпност "избелиха" бизнеса си, като се сдружиха с политици, натърти отново Миланов.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини