Наплив от вярващи, чудотворната икона на Богородица остава повече от предвиденото

Чудотворната икона „Златна ябълка“, ще остане за поклонение на вярващите и през съботния ден поради големия интерес на хората и милостта, която им дава Божията Майка.

Православната светиня ще бъде донесена ритуално тази вечер  в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян за празничната Вечерняот от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

 От три дни иконата  е в Смолянска духовна околия и радва вярващите от различни градове и села на планината с надеждата да ги закриля, да пази семействата им.

Тази вечер Негово Високопреосвещенство ще отслужи в манастира от 18 часа Молебния канон на Пресвета Богородица  пред  Чудотворната  икона  „Златна ябълка“, а утре/11 август/ , иконата ще остане през целия ден в светата обител  за поклонение.

В събота /11 август/ от 9 часа в манастирската църква „Св. св. Козма и Дамян“ пред Чудотворната икона „Златна ябълка“  архиерейският наместник Негово Високопреподобие

архимандрит Висарион ще отслужи празнична света Литургия, в която ще участват изпълняващ длъжността игумен на манастира иконом Запрян Шиков и свещеници от Смолян.С  духовна радост и благодарност всеки желаещ може да посети манастира и да бъде помилван от  Божията Майка.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини