Известен астроном и учен от SETI Кингсланд е лектор на конференцията в Хасково

Имън Ансбро притежава магистърска степен по астрономия от Университета в Сидни, Австралия и докторска степен по астрономия от Института за планетарни и космически изследвания във Великобритания. Той е член на Кралското астрономическо дружество, на изследователската мрежа SETI Великобритания и на Европейската астробиологична асоциация, която се занимава с търсене на извънземен интелект в космоса.

Имън Ансбро е директор на Обсерваторията в Кингсланд и SETI Кингсланд в Ирландия, където се фокусира върху планетарни изследвания, търсене на извънземен живот и инструментариум.

Той е направил редица открития в астрономията и притежава серия патенти в областта на инструментариума. Автор е на множество научни публикации и статии на тема извънземен живот, планетарна наука и инструментариум.

SETI Кингсланд управлява комуникационна система за наблюдение на небето, с надеждата да открие извънземни цивилизации. Комуникационната система работи извън електромагинтния спектър в сектора на надлъжните вълни. Това е единствената подобна система, с която борави мрежата на SETI по света.

Обсерваторията в Кингсланд търси планети джуджета в периферията на Слънчевата система, а също разработва инструментариум с широко приложение в астрономията и търсенето на извънземен живот.

Проектът SETI Kingsland

Извънземните цивилизации могат да използват квантова свръхсветлинна комуникация като средство за пренос на информация през огромни галактически разстояния мигновено, извън електромагнитния спектър. Тази възможна активност би била пропусната от сегашните радио методи за откриване на SETI.

Цивилизации от клас I и II по скалата на Кардашев са овладели пътуването по-бързо от светлината (FTL) и следователно  - свръхсветлинните комуникации. Това разширява възможностите за търсене. В SETI Kingsland в момента се използва система за откриване на свръхсветлинна комуникация, с което се допълват съществуващите радио и микровълнови търсения. Тази нова система осигурява не само възможност за откриване, но и двустранна комуникация с извънземна цивилизация. 

Вдъхновяващата визия на проекта SETI Kingsland е да бъде новатор, да се стреми да открие дали има други извънземни цивилизации във Вселената.

Проектът изследва и прави резултатите от научните изследвания широко известни на обществото. Не на последно място, учените от SETI Kingsland искат да предадат мечтите си и да насочат изследователите от следващото поколение към ролята им на световната сцена.

Имън Ансбро ще бъде лектор на конференцията "Контакт с извънземен разум  бъдеще на човечеството и смяна на парадигмата", която ще се проведе в Хасково. Неговата тема са комуникациите с извънземни цивилизации

За конференцията на 3 и 4 ноември 2018 год. в Хасково идват като лектори известни изследователи от САЩ, Великобритания, Русия, България, Норвегия и Италия. Проф. Лъчезар Филипов е организатор и вдъхновител на този форум в България.

Като медиен партньор на събитието, в поредица публикации ви представиме лекторите и темите на конференцията.

За нас е важно да знаете, че търсенето на извънземен разум продължава и за него говорят сериозни учени.

Не е необходимо да вярвате, че съществуват извънземни, но е добре да чуете фактите.

Регистрацията за посетители на конференцията вече започна на сайта на събитието.

Haskovo.NET

______________________

wiki справка: 

Скалата на Кардашев е предложена през 1964 г. от руския астроном Николай Кардашев за определяне на вида на цивилизациите взависимост от тяхното технологично развитие. За първи път е представена на конференция в Бюракан (Армения) посветена на съветската програма за търсене на живот в космоса и радиоастрономия.

Скалата на Кардашев е възприета от изследователската програма SETI, авторите на научна фантастика и футуролозите.

Според Скалата на Кардашев цивилизациите се разделят на 6 типа (от 0 до 5), според развитието им.

В момента ние сме от тип 0. Такава цивилизация извлича своята енергия, суровини и материали от сурови органични източници, като дърва и изкопаеми горива. При нея природно бедствие или обществен срив като пренаселване, инвазия от чужда раса, болест, самоунищожение и др. могат да създадат изключително голям риск за съществуването ѝ. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Явно синът на Гриша Филипов,заради когото навремето направиха цял един институт за космически институт къв БАН , е решил да събере сродните си откачалки от цял свят. Единственият въпрос , на който искам конференцията да отговори е, защо е избрано Хасково за домакин на тази световна тъпотия?
Последни новини