Първият звънец за учебната 2018/2019 бие на 17-и септември

Първият звънец в училищата за новата учебна година ще бие на 17-ти септември, понеделник. Традиционната дата за прекрачване на училищния праг (15-и септември) тази година се пада в събота, затова началото на учебната година е изместено с два дни, според проектната заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Броят на ваканциите се запазва. Есенната ще бъде от 1-и до 4-и ноември, а коледната от 22-и декември до 1-и януари. Децата ще имат също междусрочна почивка от 4 дни (2-и – 5-и февруари, вкл.) и пролетна ваканция от края на март до 7-и април.

За първи път изпитите за 7-и и 12-и клас ще бъдат на различни дати. Матурите остават на досегашните, но седмокласниците ще се явяват на изпити през юни. Всичко това обаче не е окончателно. Съответните проектозаповеди са в процес на обществено обсъждане, което ще продължи до 20-и август.

Бележки, становища и предложения по проектите на заповеди могат да бъдат изпращани към дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ на e-mail a.tringov@mon.bg и r.rangelova@mon.bg с копие до e.kostadinova@mon.bg.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини