Изтича тридневният срок за явяване на Бенчев в Окръжната следствена служба

Днес изтича тридневният срок, в който Бенчо Бенчев трябва да си яви в Окръжната следствена служба, съобщава кореспондент на БНР в Бургас.

Заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас е настанен в болница, след като му е прилошало. Беше съобщено и че се намира в тежко състояние, затова и той ще се яви при първа възможност пред разследващите, за да получи предявеното му обвинение.

Бенчев се очаква да бъде обвинен за укривателство и помагачество на Димитър Желязков с прякор Митьо Очите, който е сочен за водач на престъпна група.

Той ще бъде обвинен за оказаната от него помощ на Желязков да се укрие в турския град Истанбул в периода 2-5 август.

Общинският съветник заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред върнатите от турските власти български граждани, арестувани при задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул на 4 август. Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите, Несрин Узун също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаския криминален бос, а самата стая в хотела е регистрирана е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини