7,33% е регистрираната безработица за юли

7,33% е равнището на безработица за миналия месец. Регистрираните безработни са 645.

В сравнения с предходния месец – юни е леко намаляла, а в сравнение със юли 2017 е спаднала драстично.

За около 14% от безработните това е първа регистрация, за почти 15% това е второ излизане на пазара на труда, а останалите са регистрирани повече от два пъти.

В общата съвкупност на регистрираните безработни делът на жените е 57% /369/, което показва, че безработицата при тях е по - голяма, сравнена с тази при мъжете.

В квалификационната структура на регистрираните безработни с най-голям дял са неквалифицираните работници без специалност и професия – 394 лица /57%/, следвани от лица със специалност – 138 /21%/и с работническа професия 113 /17,5%/.

По отношение на образованието – най-много са безработните с начално или по-ниско образование – 263 лица, а най-малко са висшистите – 58.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    4 0
    06:40, 18 авг 2018
    Явааа какъв ризултат само. Скору безработицатав пърумай жъ стане като в плоудиу и софия демек сичкуту хора жъ съ заети брау на ангу кметя и негувата пулитика. Яз прокламирам от този форум когату безработицата стане още по малка демек има 100% работица и 0% безработица сичкуту първумайци от целия свят и българия да са връщат по родните миста закото първумай ще цъфти и жъ връзва. Тугава хората от софия и плоудиу жъ идват в пърумай да търсят работа в заводите фабриките и манифактурите даже жъ внасяме екзотична работна ръка от далечни географски ширини и материци. И тугава уважаеми съграждани и съселяни пърумай ще заеме пулагащото му се място на вискоразвит център и сички българи жъ викат пърумай ни е българия в добрия икономически смисъл а не къкту до сега в лошия.
Последни новини