14 °C

Холивудската романтична комедия "Луди богати азиатци" - глътка свеж въздух с хайлайфа на Сингапур (видео)

Семейство Янг е, поради липса на по-добра дума, доста богато. Може да се каже, че имат пари. Янг са абсурдно богати, дотолкова, че само приближаването до тях е достатъчно вълнуващо, за да стане голям летен филм. Стартът му по кината на 15 август изглежда зарадва критика и зрители.

"Crazy Rich Asians" може да се похвали, че е нещо ново - това е първият студиен филм с азиатски актьорски състав в днешно време от 1993 г. насам. Но това също е очарователно завръщане към един вид истории, която Холивуд не разказва вече -  комедия за висшето общество, изпълнена с семейни драми, неспокойни женски персонажи и интрига.

Филмът е по бестселътра на Кевин Кван от 2013 г. - класическа балада на живота сред 1% и как може да бъде толкова вълнуваща, колкото в крайна сметка не изпълва. Показната екстравагантност е безсмислена, но е част от забавлението. Филмът е заснеъ с колоритен динамизъм от Джон М. Чу, човекът, който стои зад Step Up 3D и Jem and the Holograms. Определено е глътка свеж въздух и определено е романтична комедия.

"Луди богати азиатци" е за Рейчъл Чу (Констанс Ву), китайка американски професор по икономика в Нюйоркския университет, който има хубаво гадже на име Ник Янг (Хенри Голдинг). Случайно по време на вечеря Ник споменава, че приятелят му се жени в Сингапур и че Рейчъл трябва да дойде с него и накрая да се срещне със семейството му. Искането изглежда достатъчно невинно, но след това в далечината една дама снима двойката и я изпраща  на приятелите си. Следа какофония от текстови съобщения, гневни гифита и анимирани емотикони, тъй като цялата висша класа на Сингапур се опитва да разбере коя е тази мистериозна жена в живота на Ник Янг.

Това е така, защото Ник е наследник на най-богатата и най-стара фамилия в Сингапур, а Рейчъл е на път да влезе в гнездо на стършели, без да го осъзнава.

Хиперактивният сценарий (на Адел Лим и Питър Чиарели) получава логично обяснение от Пейк Лин (Awkwafina), приятел на Рейчъл от колежа, който принадлежи към много по-гадно новозабогатяло сингапурско семейство. Богатството на Янг, обяснява Пейк Лин, се корени в постколониалната история на Сингапур. За Янг идеята наследникът да се ожени за американка е просто немислима, без значение колко очарователна или съвършена е Рейчъл. Както Елинор обяснява по-късно, американците са прокълнати, че искат да преследват собственото си щастие, за Янг това е много по-второстепенно от семейната традиция.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини