Предлагаш медицински услуги, без да си пипал спринцовка?

Предлагаш медицински услуги, без да си пипал спринцовка? Или как сайт набира медицински сестри, без дори да им поиска диплома за медицинско образование.

Стажант-репортерът на „Здравей, България” Яна Блажева се регистрира в сайта „Национален портал за медицински услуги”. Не като пациент, а като медицинска сестра. Това стана без никой да й поиска диплом за тази работа.

След минути профилът и вече фигурираше в сайта, заедно с тези на други медицински сестри.

До притеснителните разкрития се стигна, след като един от пациентите на платформата се усъмнил в професионалните умения на изпратената от платформата сестра. Той накарал 16-годишната си дъщеря да се регистрира за работа. И то като медицинско лице. Момичето получило оферта за работа, без да има завършено дори средно образование.

След сигнал до пациентската организация „Заедно с теб”, председателят й Пенка Георгиева също се регистрира успешно като медицинска сестра.

„Пожелаха ми спорна работа. А аз медицинско образование нямам, не съм пипала спринцовка. Изпратиха ми една банкова сметка, на която да преведа 59 лева за VIP обява за 3 месеца”, разказа Пенка Георгиева.

„10 години се борим, за да има регламент за оказването на извънболнична помощ в домовете ”, коментира проф. Станка Маркова.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини