Откриха нередности в пловдивски автошколи

Изображение 1 от 2

    В три центъра за обучение на водачи на МПС, стопанисвани от две юридически лица в Пловдив, беше извършена съвместна проверка от служители на Икономическа полиция в Главната дирекция „Национална полиция“, колегите им от ОДМВР-Пловдив, служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и на НАП-Пловдив.

    В хода на инспекцията на адрес, собственост на юридическото лице, стопанисващо две школи, е установено, че паричните преводи от курсистите към учебния център, се извършват предимно на ръка, като им се издават квитанции от друга автошкола. След снети подробни обяснения и извършена проверка от страна на НАП е взето решение да бъде затворен въпросният учебен център до отстраняване на пропуските.

    При проверка на дружеството във втори обект са установени несъответствия в касовата наличност, големи разминавания в реализираните обороти и оборотите, декларирани пред НАП в месечните Счетоводни декларации и годишните данъчни декларации. Констатирани са и други нередности по линия на ИА „АА“, за които предстои налагане на актове.

    Работата по случая продължава. В рамките на действията ще се  изясняват всички обстоятелства, свързани с отчетността на проверяваните обекти.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини