Турнир по тенис в памет на Величко Чолаков, играят благотворително за семейството му

Благотворителен турнир по тенис на корт за любители ще набира средства за семейството на Величко Чолаков, съобщиха от „Тенис клуб Смолян 2013". На 20 август тази година се навършва една година от смъртта на обичания спортист и гордост на Родопите. Величко Чолаков е бил свързан с клуба и тенис турнира, като многократно е канен да тегли жребия на състезанието.

Тазгодишното издание на "SMOLYAN OPEN" 2018, за пръв път ще бъде благотворително, а организаторите  решиха това издание да е почетно, в памет на единствения олимпийски медалист на България по щанги в супер тежка категория.

„Нашата кауза е с по-голямата част от събраните приходи да помогнем на семейството в нелекия живот след кончината му. Приканваме всички , които искат да помогнат да заповядат като участници или посетители! Играем благотворително за децата на Величко Алекс и Красиана, и съпругата му Гери!“, призовават организаторите на турнира.

Турнирът ще се проведе на 25-26 август на червените кортове в смолянския квартал „Райково".

„Всички познавахте нашия скъп приятел и единствен български олимпийски медалист при супертежките щангисти Величко Чолаков, който внезапно ни напусна миналата година. Той беше свързан много близко с нашия клуб и нашия тенис турнир.“, допълват от „Тенис клуб Смолян 2013" .

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини