14 °C

Прокуратура влиза в Комисията за финансов надзор заради "Олимпик"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да се извърши проверка на дейността на Комисията за финансов надзор (КФН) във връзка с прекратяването на дейността на българския клон на кипърската застрахователна компания "Олимпик".

Предмет на проверката ще бъде начинът на осъществяване на надзор от страна на КФН. Проверката ще следи и действията на ресорния заместник-председател на комисията, ръководещ управление "Застрахователен надзор", както и дейността на това управление по отношение на конкретния застраховател "Олимпик".

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на ЗК "Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана "Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция "Национална сигурност", информират от пресслужбата на прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    El
    Elon
    0 0
    13:03, 20 авг 2018
    Прокуратурата влиза, за да прикрие калинката на Борисов.
  • 2
    12
    123
    0 0
    13:45, 20 авг 2018
    Агаин е еврейка в слжба на САЩ и поставена от Бориаов в,надзора
  • 3
    Гр
    гражданин
    1 0
    16:35, 20 авг 2018
    Уважаеми госпожи и господа журналисти, направете справка и вижте какво стана в Гърция и Кипър със същата компания и със застраховките на хората. Пак само тук е пълен хаос. В Гърция няма протести и недоволство, защото полиците им продължават да важат.

Случаен виц

Последни новини