17 °C

Правителството настоява зам.-шефката на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн да подаде оставка

Правителството настоява зам.-шефката на Комисията за финансов надзор (КФН), отговаряща за застраховането, Ралица Агайн да подаде оставка.

Причината е фалита на кипърския застраховател "Олимпик", заради който 200 хиляди български шофьори останаха без застраховка "Гражданска отговорност" и ще бъдат принудени отново да купят застраховката.

Заради кризата, предизвикана от фалита на "Олимпик", премиерът Бойко Борисов свика на "Дондуков" 1 специално съвещание с участието на ръководството на КФН, министъра на финансите Владислав Горанов и представители на спецслужбите. След сбирката министър Горанов заяви пред медиите, че кабинетът настоява Ралица Агайн да подаде оставка.

Коя е Ралица Агайн? 
Името на Ралица Агайн е в публичен оборот от 2001 г., когато стана най-младата депутатка в 39-ото Народно събрание. Тя бе избрана с листата на НДСВ, но по-късно заедно с Мирослав Севлиевски, Юлияна Дончева и Емил Кошлуков се отделя от царската партия и основа "Новото време".
Като депутат Ралица Агайн е председател на подкомисията по капиталови пазари към Комисията по икономическа политика, заместник-председател на групата за приятелство България – САЩ и член на постоянната делегация в Парламентарната асамблея на НАТО.

Агайн има два мандата като заместник-председател на Комисията за финансов надзор: първо от 2005 до 2010 г. и от 24 януари 2014 досега.
Oт м. май 2009 г. до м. юли 2010 г. Ралица Агайн - Гури е заместник-председател на КФН, отговорен за управление „Надзор на инвестиционната дейност”. От м. април 2005 г. е заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор”, пост, който заема и днес.

Ралица Агайн е родена на 2 декември 1976 г. в София. Притежава магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Оксфорд Саид Бизнес Скул, бакалавърска и магистърска степен по „Международни икономически отношения” от УНСС.

Преди университета завършва Първа английска езикова гимназия в София.

На 22 май 2005 г. се омъжва за Елвин Гури, бизнесмен от албански произход, и слага към фамилията си и неговото име. През юли 2011 г. на двойката се ражда син, когото наричат Едуард.

В периода 1998 г. - 2001 г. Ралица Агайн е финансов анализатор в CC&ko.

От 2008 г. преподава в магистърска програма по специалност „Застрахователен надзор” във ВУЗФ, София.

Съавтор е на книгите „Корпоративно управление в развитие: България 2002 - 2004” и „Българският Уолстрийт”.

Член е на СД на „Джуниър Ачийвмънт”, България и член на настоятелството на Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

Ралица Агайн-Гури има опит като независим финансов аналитик и сертифициран водещ одитор за системи за управление на качеството. Учредител и член на надзорния съвет на Асоциация на инвеститорите.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ци
    Циганета сърфират в нета
    2 0
    15:52, 20 авг 2018
    Не ми обяснявайте къде кога и къде в америката е завършила тая пръдла Ако не беше баща и генерала от ДС тая пикла щеше да е сервитьорка в някой ресторант
    • El
      Elon
      2 0
      16:56, 20 авг 2018
      Сервитьорка с консумация.
  • 2
    12
    123
    1 0
    18:20, 20 авг 2018
    Мръсна еврейска *******.Да и изсъхне всичко по нея само прането и не.Като я чука *******.албански к...р да и стърже като пясък.
Последни новини