Почина баскитаристът на ФСБ Ивайло Крайчовски

Легендарният басист на рок групата ФСБ Ивайло Крайчовски почина внезапно на 57-годишна възраст, съобщиха от БНТ.

Вчера музикантът публикува във фейсбук профила си снимка, на която позира пред двореца "Врана".

Ивайло Крайчовски е движеща сила в ФСБ и инициатор за създаването на група Стари муцуни с ветерана на българския рок Георги Минчев.

От петгодишен свири на цигулка и учи солфеж. Когато през 1976 г. е ученик в девети клас на XXI гимназия в София, става член на сформиралата се група от неприети в Музикалното училище инструменталисти и започва да свири на бас китара. През 1983 г. завършва факултета "Поп и джаз изкуства" на Музикалната академия, в класа по контрабас и бас китара на професор Симеон Венков. Явява се на прослушване за бас китарист на мястото на Александър Бахаров от ФСБ и бива приет в групата.

Дебюта си на сцена прави на концерт на ФСБ на стадион "Академик" пред 15 000 души публика. Работи активно и в студио с ФСБ като тонрежисьор и музикален продуцент, а в периода 1993-1995 г. — в ММД Мултимедия и Болканмюзик, където взема участие в създаването на албумите на редица български поп, рок и джаз изпълнители.

През 1996 г. Ивайло Крайчовски става музикален директор на "София филм фест". Заместник-председател е на Българската изпълнителска асоциация и член на УС на БНАПЗ — асоциация на звукозаписните студиа в България. Организатор е на мемориалните концерти "Цвете за Гошо" и различни рок фестивали и сцени.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини