Нови правила за такситата

Нови правила за такситата - отпада такса престой. Има европейска директива, която регистрира измерването на времето при такситата. Според директивата може да се отчитат километри или време за движение. Няма такса престой. Това обяви пред Нова телевизия зам.-шефът в "Автомобилна администрация" Дамян Войновски.

"Предлагаме у нас да се въведе такса за време на движение. Това е нашето предложение. Това ще бъде записано в апарата на таксито. Промяната се надяваме да стане факт през закона за автомобилните превози. Има и друго. Генераторът на сигнал за километрите да минава през защитена връзка. На скоростната кутия се слага датчик, който отчита километрите. Просто да минава през защитена връзка, за да няма как да се манипулира пробегът", добави Войновски.

Според него от много години се говори за въвеждането на колани в автобусите, извършващи превоз. "Нашите предложения са заложени в промените в закона. Коланът спасява, това е доказано. Остава депутатите да приемат промените и така те да влязат в сила", добави Войновски.

Относно въвеждането на видеорегистратори в междуградските автобуси, Войновски твърди, че това е вид превенция. "Водачът ще бъде заснеман. Просто ще има превенция. При нарушения и катастрофи ще се използват кадрите. В Русия действа видеорегистратор, защото иначе не важи застраховката", допълни той.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини